Fordelene ved Microsoft Office pakken

Microsoft Office er måske verdens mest berømte softwarepakke. Microsoft Office giver brugeren alt det, du kan få brug for af programmer til tekstredigering, præsentationer, regnskab og budget.

Du har helt sikkert stiftet bekendtskab med et eller flere programmer fra Microsoft Office før, og måske har du benyttet hele pakken uden at vide det. Microsoft Office pakken findes både til PC og Mac og kan derfor benyttes på alle typer af computere og bærbare.

Overblik over Microsoft Office

Der findes mange forskellige versioner af Microsoft Office alt efter om du benytter kontorpakken privat eller professionelt, og hvad du har brug for. Her er en introduktion til de mest kendte og basale programmer i Microsoft Office. Disse programmer findes i de fleste versioner af Microsoft Office, men da der er forskel på de forskellige udgaver, pakker og priser, skal du huske at læse specifikationerne, før du vælger, hvilken version af kontorpakken, du helst vil have.

 

  1. Word. De fleste mennesker, der har studeret eller arbejdet med tekstredigering hjemme eller på jobbet har arbejdet i Word. Med Word kan du skrive og redigere tekst, eksportere dokumenter i en række forskellige formater, indsætte noter, kommentarer, henvisninger og meget mere. Der er et intelligent system til at lave indholdsfortegnelser og du kan indsætte fotos, tabeller og figurer i dit tekstdokument, som du også kan skrive i flere spalter. Word blev lanceret helt tilbage i 1983 og har siden været førende indenfor tekstredigeringsprogrammer. Word byder desuden på verdens nok mest kendte skrifttype: Times New Roman.

 

  1. Excel. Udover Word er Excel nok det meste kendte program fra Office pakken. Excel er et brugervenligt program, som mange mennesker bruger både privat og i deres virksomheder. Excel er helt unikt, fordi det kan analysere store mængder af data og gøre det let for dig at træffe beslutninger på grundlag af analyserne. I Excel kan du lave tabeller, udføre beregninger, lave præsentationer i form af diagrammer og ikke mindst lave budget og regnskab.

 

  1. PowerPoint bruger du, når du skal lave en præsentation på studie eller arbejde. Vi har nok alle sammen oplevet en eller flere PowerPoint præsentationer. Derfor ved du også, at det er vigtigt, at præsentationen er sammenhængende og tager sig godt ud. Ligesom alle andre programmer i Microsoft Office er PowerPoint et meget brugervenligt og intuitivt program. Det betyder, at du ikke behøver at være professionel for at pifte fysiktimen eller medarbejdermødet op.

 

  1. Outlook har en lang række funktioner, du ikke får med andre mailprogrammer. Du får blandt andet et adressekartotek, kalender og mulighed for at oprette og dele noter. Outlook er især smart for firmaer, fordi du med Outlook kan dele kalendere, planlægge møder og svare på mødeindkaldelser.

 

  1. OneNote findes i udvalgte versioner af Microsoft Office og er Microsofts svar på et smart program til notater. Du kan både skrive noter i selve OneNote, men også tage billeder af håndskrevne notater eller indtale noget, du skal huske og derefter gemme det i OneNote. Med OneNote kan du organisere dine noter næsten uanset hvilket filformat de har (Excel, Word, PowerPoint-dokumenter, GIF, JPEG, PNG, BMP, TIFF og WMV). OneNote synkroniserer automatisk dine noter fra de forskellige enheder og gør det let at dele notesbøger med andre.

 

Udover de mest kendte programmer kan du også finde et udvalg af mere specialiserede programmer i de forskellige versioner af Microsoft Office. De er især er udviklet til virksomheder og tæller blandt andre:

 

  • Publisher til desktop publishing.
  • Access, der er et databaseprogram.
  • InfoPath til at oprette formularer.
  • Groove til at synkronisere filer.

 

Der findes endnu flere programmer og tilknyttede tjenester i de forskellige versioner og pakker af Microsoft Office. Du burde altså kunne få dækket dine behov, når du søger en multifunktionel kontorpakke.

Fordele og ulemper

 

Microsoft Office kan i modsætning til konkurrenten Pages køres på alle bærbare og stationære computere uanset om de kører Windows- eller Mac. Dog fungerer Microsoft Office ikke på iPads. Det kan anses som en ulempe, at Microsoft Office i forhold til konkurrenter som eksempelvis Open Office koster penge. Det skyldes, at Open Office er et Open Source Program, og Microsoft Office er en kommercielt udviklet kontorpakke til private og virksomheder.

 

Det er noget lettere at installere og komme i gang med Microsoft Office end med en række af Open Source konkurrenterne – f.eks. LibreOffice. Blandt andet kan Microsoft Offices format .doc eller .docx åbnes af de fleste computere og mailprogrammer, hvilket ikke er tilfældet med Mac’s .pages eller Open Offices .odt format. Det letter hverdagen, at du ved, at dem, du deler dokumenter med, kan åbne og læse dem uden problemer.

 

En stor fordel er også at Microsoft Office løbende bliver opdateret og forbedret. Der kommer konstant nye muligheder i de forskellige programmer og nye pakkeløsninger til brugerne. Det er eksempelvis muligt at benytte det udpræget online-baserede Office 365 på tværs af sine enheder, men du kan også vælge topmoderne skrivebordsversioner af Microsoft Office, som eksempelvis Microsoft Office 2019, der udkommer hen mod slutningen af 2018. Microsoft indretter altså deres forskellige kontorpakker efter brugernes behov.

 

Endelig er der altid er support på Microsoft Office. Du skal altså ikke være et teknologisk vidunderbarn for at få glæde af alle programmer i Microsoft Office pakkerne. – Eller sågar for at kunne installere det.

Konklusion

Hvis du leder efter en kontorpakke, der er let at gå til for dig, din familie og dine medarbejdere, er Microsoft Office en god vej at gå. Det er let at installere og du kan få den løsning, der passer dine/jeres behov og budget bedst.

 

Microsoft Office er både udviklet til private og til virksomheder. Der er også fokuseret ind på forskellen på forskellige typer af private, eksempelvis forskellen på den studerendes behov og behovet for en samlet familie med far, mor og tre børn. Til virksomheder er der også forskel på, om du er en mindre virksomhed, der har brug for nogle stærke værktøjer til tekstredigering, kommunikation og præsentationer, eller om du har en stor virksomhed, der kræver store databaser og kompleks vidensdeling.

 

Brugervenlighed, kompatibilitet og et specialiseret udvalg af kontorpakker er det, som samlet set gør Microsoft Office til et godt bud, når du skal vælge kontorpakke.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *