Ny kultur – Folk lejer deres værelser ud

Det har aldrig før været så almindeligt at lege et værelse ud, som det er lige nu. Det er specielt i de større studiebyer som København, Aarhus og Odense, hvor værelser bliver lejet ud til højre og venstre. Denne nye boligkultur er effekten af skyhøje huslejer i de større byer, samt at flere og flere vælger at flytte til de større byer, hvor der er flere uddannelsesmuligheder samt muligheden for at kunne omgås venner og studiekammerater. Det er dog vigtigt, at man overvejer kraftigt, om man er i stand til at leve med et menneske, man ikke kender, ofte på få kvadratmeter. Læs videre og bliv klogere på, hvordan du sikrer dig, at din kommende boligsituation bliver stabil.

Fordele ved at leje et værelse ud

Der er naturligvis nogle klare fordele ved at leje et værelse ud i sin lejlighed. Først og fremmest er der penge at spare på husleje og indboforsikring. Et stort plus, hvis man er studerende og økonomien er stram. Det bliver også betydeligt nemmere at finde noget at bo i, da det er småt med etværelseslejligheder i de store danske studiebyer.

Det er dog ikke kun økonomiske fordele, der er forbundet med at leje et værelse ud, da det i høj grad også kan bidrage med et hyggeligt socialt miljø. Hvis man flytter til en større by, hvor man ikke umiddelbart kender mange mennesker eller har familie, kan en roomie være fuldstændig uundværlig at have. Du vil være mindre tilbøjelig til at føle dig ensom – noget som mange danske unge oplever i løbet af deres studietid.

Ulemper ved at leje et værelse ud

Det vil altid være et stort sats at lade en næsten komplet fremmed flytte ind i sin lejlighed, og du kan aldrig vide dig sikker på, om det kommer til at fungere, før du står midt i boligsituationen. Du skal også huske, at der kommer fremmede mennesker ind i lejligheden, hvis din roomie får besøg – dette kan dog også være positivt, hvis du kommer godt ud af det med dine roomies venner. Ligeså dejligt det er at have en roomie, man altid kan hænge ud sammen med og lave sjove ting med, ligeså rart kan det være at være alene og nyde sit eget selskab. Spørg dig selv, hvad dine behov er i forbindelse med at bo sammen med et andet menneske. På den måde kan I også forventningsafstemme med hinanden, inden I flytter sammen.

Hvordan finder jeg en roomie?

Hvis du har et ledigt værelse Aarhus, København, Odense eller en fjerde by, kan du med fordel anvende en online portal, hvor potentielle roommates kan finde dig. Få adgang til en online portal her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *