Tre gode erstatninger for det elektroniske legetøj

Børn og unge bruger i højere grad teknologien, når de skal underholdes. Dette er en kæmpe forandring, hvis man kigger bare nogle år tilbage. Computere, smartphones og PlayStation tager fokusset, og hurtigt kan det blive en dårlig vane at sidde så mange timer foran skærmen. Der er dog gode alternative til det elektroniske, som kan være underholdende nok til at få de unge med på den.

Det kreative

Det kreative element er noget, der kan fange mange unge, da det dækker over en bred palet af aktiviteter. Det kan være hækling, strikning eller maling, som er nogle af de ekstremt populære hobbyer. Med tiden kan de endda blive så gode, at de selv kan sy sit eget tøj eller strikke et halstørklæde. Det kan også være, de kan gå i gang med de sjove perleplader, som er en gammel kending. Her er det muligt at udforme sine egne dekorationer og være kreativ med dem. Det er også en utrolig billig hobby, så man ikke skal af med den halve formue for at få lov til at lege med dette. Perleplader kan eksempelvis købes her.

Det musikalske

Hobbyerne, der ligger ovre i den musikalske boldgade, er også en mulighed for at fange de unge. For ville det ikke være skønt, hvis dit barn lige kunne sætte sig ned og spille et smukt nummer på klaver? Eller underholde med guitaren en gang i mellem? Der er mange instrumenter at vælge i mellem, så det handler om at holde tungen lige i munden for at finde det helt rette til en.

Bliver barnet bidt af at spille instrumentet, kan det blive svært for ham eller hende at stoppe igen. Hele tiden kan ens evner forbedres og længere, flotte og mere indviklede numre kan blive spillet. Der er ingen tvivl om, at de vil være glade for at kunne spille på instrument gennem deres liv.

Nogle instrumenter fylder ikke særlig meget og relativt billige, hvor andre hurtigt kan tage lidt hårdere på budgettet. Heldigvis kan nogle billigere køb gøres på diverse hjemmesider, hvor folk sælger deres brugte ting for en brøkdel af den fulde pris. Skal I derfor ud og investere i et klaver, behøver I derfor ikke frygte alt for høje omkostninger.

Det aktive

Aktive aktiviteter som eksempelvis fodbold, håndbold og badminton er også mulige hobbyer, der kan lokke de unge væk fra skærmene. Der er flere positive sider af aktive hobbyer. Først og fremmest er det sundt at få rørt sig, og gør de unge dette ved at dyrke deres hobby, får de kombineret sjov med den nødvendige motion. Derudover er der ofte noget ”teamwork” involveret i sport, så unge både kan få sammenhold, venner og lære at samarbejde.

Ved man ikke, om det helt er noget for en, tilbyder mange klubber, at man kan komme og få en gratis prøvetime. Herved slipper man for at skulle tilmelde sig et hold uden at være helt sikker.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *