3 gode råd til hvis din hund er blevet overvægtig

Har du givet din bedste ven lidt for mange godbidder eller har du en tendens til ikke at kunne stå for hundens tiggende øjne når du sidder og spiser din egen mad. I Danmark er mere end 30 % af danske hunde overvægtige, er din hund blandt den statistik? Vi giver her 3 gode råd til hvordan at du kan få din hund ud af statistikken igen.

Masser af motion

En af grundene til at din hund er blevet overvægtig, kan være fordi at du ikke får gået lange nok ture med hunden, det kan der være mange årsager til at du ikke får gjort, måske fordi du har travlt i hverdagen og derfor ikke har tid til at tage nogle gode lange ture, med hunden. En anden grund til at hunden ikke får nok motion, er hvis du bor i en lejlighed, som gør at hunden ikke har lige så meget mulighed for at bevæge sig, som hvis du boede i et hus, du har heller ikke mulighed for at lukke hunden ud i haven, så den selv kan rende lidt rundt, for at få bevæget sig lidt mere, end når i går de små ture.  Hunde har brug for at få brugt sin energi og det ideelle vil være at hunden har adgang til en skov hvor den kan løbe frit i, en lille bonus ved skoven er at hundene kan komme ud og gå på opdagelse, hvilket gør at hunden bliver stimuleret mentalt, så den vil have mindre tendens til at gå og bide i dine sko, møbler og paneler. Det du kan gøre, er at du kan begynde at gå bare en lille smule længere ture hver dag, og gå nogle længere ture i weekenden, samtidig er det også er en god ide at lave nogle lege med den, men pas på for nogle lege kan gøre din hund stresset, hvis i laver den samme leg hele tiden, det er f.eks. apporter, da det for din hund og kører og det kan være svært for hunden at falde ned igen, hvis den hele tiden skal rende efter bolde.

Færre godbidder

Har du ikke mulighed for at gå længere ture i hverdagen, kan du måske også kigge på hvor mange godbidder du giver din hund i løbet af dagen, prøv at tæl hvor mange godbidder du egentlig giver den. Det er ikke sundt for en hund at få for mange godbidder og nogle godbidder, hvis den får for mange af dem, kan gå hen og gøre hunden meget syg. Tænk over mængden af godbidder og prøv at halvere mængden af godbidderne til at starte med. Tænk også over hvornår og hvorfor det er at du giver hunden en godbid, er det fordi at hunden har klaret en øvelse godt eller er det fordi at du lige synes at den skulle have en godbid. Prøv kun at give godbidder når du har lavet en øvelse med din hund, f.eks. en sit øvelse og den har gjort det rigtig godt, beløn den med en godbid.

Erstat med slankefoder

En tredje måde og også den mest effektive måde, at få hunden til at tabe sig på er ved at lade vær med at fodre hunden fra din egen tallerken og kun give den sit eget foder. Er du i forvejen god til ikke at fodre med din egen mad, kan det være en god ide at gå over til slankefoder, da der kan være noget i den foder du giver, som er med til at gøre din hund overvægtig. Vil du vide mere om hvorfor det er en god ide med slankefoder til hunde?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *