3 råd til at vælge den rigtige internethastighed

 

Hvor mange megabit skal min internethastighed være på? Hvad er megabit? Dette er spørgsmål, som du får svar på i denne artikel med tre gode råd til at vælge den rette internethastighed til hjemmet.

 

Kend til begreberne

 

For at vælge internethastighed skal du først og fremmest kende til begreberne. Du kan vælge internet som fx 30 Mbit, 50 Mbit, osv. Mbit er begrebet Megabit, der dækker over din internethastighed.

 

Det vil sige hvor mange megabit data, der kan sendes og modtages per sekund med din forbindelse. Du har enten upload hastighed, som er hvor hurtigt du kan sende en fil over internettet eller download hastighed, som er hvor hurtigt du kan modtage en fil.

 

Her er det vigtigt at bemærke at mange fokuserer på download hastighed, når de køber internet, men ofte har vi brug for en høj upload hastighed, hvis du fx skal sende en stor skoleopgave eller arbejder hjemmefra.

Vælg internethastighed alt efter hvor mange der bruger det

 

Når du vælger internethastighed skal du overveje hvor mange der bruger forbindelsen og hvad den bruges til. Det siges at næsten halvdelen danskerne bruger Netflix, og hvis du hører til den halvdel af befolkningen anbefales det at du har en forbindelse på minimum 25Mbit/s, så du kan streame deres serier og film i HD.

 

En forbindelse på 10-20 Mbit er rigeligt, hvis du blot bruger internettet til at surfe på de sociale medier, hører musik på streaming tjenester som Apple Music eller ser videoer på YouTube. Forbindelsen er også fin, hvis i kun er to om at dele husstanden, men hvis i er flere personer, anbefales det at i får en hurtigere forbindelse.

 

En forbindelse på 20-30 Mbit/s er fin til husstande med tre personer, mens i gerne skal op på 30-50 Mbit/s, hvis i er en familie på 4-5 personer. En forbindelse på over 50 Mbit/s anbefales normalt kun til familier på mere end fem personer eller små virksomheder.

 

Forhåbentligt vil dette give dig en ide af hvilken internethastighed, du bør vælge til dit hjem. Husk at du ofte kan udvide dit abonnement hos internetudbyderen, hvis du føler at det går for langsomt. Ddet er en bedre løsning end at betale for internet, som du ikke har brug for.

 

Find internet til den bedste pris

 

Ud over at vælge den rette hastighed, handler det naturligvis om at finde internet til den bedste pris. Der er mindst syv forskellige internetudbydere i Danmark og derfor kan det hurtigt virke som en jungle at finde frem til den bedste pris. Heldigvis findes der sider som fx Musimi.dk hvor du kan sammenlige priserne alt efter hastighed og maksimal pris, som du er villig til at betale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *