Alle taler engelsk – hvad med dig?

I dag foregår alt på engelsk. Tv og film er engelsksprogede, læsemateriale i skolen er på engelsk, du kan endda opleve at gå inde i en butik, eller ringe til en kundeservice i Danmark og blive mødt af en engelsksproget medarbejder.

Bliv en del af diskussionen

Der er ikke noget værre end at have en mening, eller viden og ikke kunne bidrage. I dag er hverken computeren eller internetforbindelsen synderen. Synderen er i langt de fleste tilfælde os selv. For selvom de fleste har en grundlæggende forståelse og grundlæggende evner for at tale engelsk, så kræver det et vist niveau at kunne deltage aktivt i en diskussion, især hvis der er et emne der sætter sindene i kog.

Bruger du også mange timer hver nat foran computeren på at spille Fifa eller World of Warcraft, så ved du allerede, hvor vigtigt det er at kunne skrive og forstå engelsk. I langt de fleste spil og på online fora er det universelle sprog engelsk. Det er rigtigt smart, når mennesker fra hele verdenen vil spille sammen, men ikke så smart hvis ikke du kan være med. Det samme gælder de sjove memes som dine venner sender, som ikke er lige så sjove, hvis ikke du forstår joken.

Skal du ud og rejse?

Vi lever i højere og højere grad i en global verden, og det stiller krav til os som borgere, at vi kan tilpasse os. Kommunikation er en meget vigtig del af et fællesskab, og det forventes derfor i højere og højere grad, at alle er i stand til at begå sig på engelsk.

Når du rejser, er det især vigtigt at kunne kommunikere. Du møder mange mennesker på en uges solferie, og det er vigtigt, at du kan fortælle personalet i lufthavnen hvordan din forsvundne bagage ser ud. Eller at du kan forklare kokken på hotellet, at du er allergisk overfor mælk. Når du vil opleve de lokale seværdigheder, bliver det igen nødvendigt at være i stand til at forstå engelsk, da mange guidede ture foregår på netop det sprog.

Du kender måske, Politikkens ’Turen går til’, men vidste du, at der findes en endnu bedre rejseguide? Det gør der. Lonley planet er anerkendt for at været den bedste rejseguide, man kan få fingrene i. Den skrives af journalister, men bruger udsagn fra privatpersoner, som sender deres oplevelser ind og på den måde, bidrager med deres oplevelser. Den eneste ulempe er, at guiden er skrevet på engelsk.  

Bliv god til engelsk i en fart

Går du glip af de sjove pointer i film, forstår du ikke helt teksterne i dine yndlingssange, eller vil du være den bedste til engelsk til eksamen, og dermed få de bedste karakterer, så er der hjælp at hente.

På et engelsk kursus kan du få både eneundervisning og holdundervisning. Du starter forløbet med et uforpligtende møde, hvor du og din underviser afstemmer jeres forventninger, og din underviser bliver klogere på dit faglige niveau. På den måde vil du blive undervist ud fra netop dine kompetencer, og i vil arbejde målrettet mod et bestemt mål.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *