Vil du forlænge din computers levetid? Sådan gør du

Det er sjældent, at du i dag finder en husstand uden en computer. Vi bruger den til at tjekke nyheder, arbejde, ordne praktiske ting som årsopgørelser, bankoverførelser og meget andet.

Der går sjældent en dag, hvor computeren ikke har været i brug. Derfor er det vigtigt for mange, at computeren også holder i lang tid. Teknik og IT udstyr holder desværre ikke for evigt, men der er heldigvis nogle ting, som vi selv kan gøre for at forlænge vores computers levetid. Læs med, og du vil få et par tips og fifs til, hvordan du kan holde din computer i god stand – i lang tid.

Indeni…

Opdateringer, antivirusprogrammer og cookies er blot få af de ting, du kommer til at møde, når du dagligt sidder foran computeren. Men hvad er vigtigt at have styr på, for at computeren holder sig glad og tilfreds?

  • Et antivirusprogram er et af de væsentligste ting at få styr på. Flere og flere køber i dag computere fra Apple frem for en med et Windows styresystem. Det er derfor vigtigt, at du køber eller henter et program, der er tilpasset til netop til din computer. Et godt program til Mac er med til at forhøje sikkerhedsniveauet på din computer, beskytte den mod virus og andre trusler, samtidig med at, du får hjælp til at holde alting opdateret.
  • Generelt er det vigtigt, at du rydder op i din computer. Der kan på kort tid samle sig massevis af filer og lignende, som er med til at gøre den lidt sløv. Husk derfor løbende at slette cookies, som bliver lagret, når du besøger forskellige hjemmesider. Slet også unødvendige programmer du ikke længere bruger samt billeder og gamle filer, for at undgå at din harddisk bliver fyldt op.
  • Beder din computer om at blive opdateret, så gør det med det samme og undgå fremadrettet bøvl og besvær. Opdateringer er vigtige, for at computeren kan følge med.
  • Husk at slukke din computer efter brug. Mange klapper typisk blot den bærbare sammen, men sørg for at have den slukket helt, da det kan optimere levetiden.

Udenpå…

Mange glemmer at rense deres computer udvendigt, men det er såmænd også vigtigt for at holde din computer i topform. Vi har ofte computeren med os uden for hjemmet, og om du sidder på skolebænken, -arbejdet eller biblioteket, så samler din computer hurtigt støv og snavs.

  • Det er det vigtigt, at du renser din computer jævnligt for skidt, krummer og andet, der kan samle sig rundt omkring tastaturet. En let aftørring kan gøre underværker.
  • Sørg for, at din computer altid er placeret på en fast overflade, så blæseren får lov til at fungere som den skal, og din PC får lov til at komme af med varmen. Blæser og udluftningsristen samler nemlig hurtigt støv, og vi har alle prøvet og sidde et offentligt sted, hvor en computer larmede lidt for meget. Undgå dette ved jævnligt at rense for støv.

Husk på, at det kan være de små ting, som hjælper dig med at forlænge levetiden på din computer. Vi håber, at disse tips har gjort dette lidt mere overskueligt.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *