Sådan booster du dit CV

Tusindvis af unge studerer i dag på deres drømmeuddannelse. En uddannelse er meget vigtig og åbner mange muligheder og døre. Men hvad skal der ske efterfølgende?

Når du studerer, er der nemlig et par spørgsmål, som typisk kommer på tale i studietiden. Hvad lægger en kommende arbejdsgiver vægt på? Hvordan får jeg et lækkert CV? Et godt CV kan være altafgørende, for hvordan du adskiller dig fra andre, når du skal til at søge job, når du er dimitteret. Der er mange måder, hvorpå du kan booste dit CV. Vi har nedenfor beskrevet to forskellige måder, du kan gøre det på samt et par tips til, når du opdaterer dit CV.

Spændende arbejdsopgaver som frivillig

At være frivillig åbner en masse muligheder. Du får lov til at hjælpe andre organisationer og samtidig styrke dine kvalifikationer. Det er blevet meget populært blandt studerende at melde sig som frivillig. Du muligheden for at lære en masse nye mennesker at kender og udvide dit netværk. Du kan hurtigt komme til at lave noget, som er studierelevant. Studenterorganisationer, virksomheder er blot et udpluk af steder, som i dag søger frivillige. Det er helt op til dig, hvor du vælger at søge, da det afhænger af hvor dine interesser ligger.

Et studierelevant arbejde

Jo længere man er med studiet, jo mere interessant bliver det at finde et studiejob, der har relevans for din uddannelse. Jagten på det perfekte studiejob, kan ske på forskellige måder.
Du kan først og fremmest gøre opmærksom på i dit netværk, at du er på jagt efter et studiejob. Ikke alle får et studiejob gennem netværk, og det er derfor også en god idé at få sendt nogle ansøgninger afsted. Du kan finde interessante og gode jobopslag på f.eks. Studenterguiden.dk eller på relevante jobdatabaser, som nogle uddannelsesinstitutioner tilbyder på deres hjemmeside. Et studiejob har mange fordele med sig, og det er noget størstedelen af arbejdsgiverne sætter stor pris på.

… Når du opdaterer dit CV

Når man løbende opdaterer sit CV, så er det vigtigste at have i baghovedet, at den skal fange en kommende arbejdsgivers interesse. Det gør du bl.a. ved skarpe formuleringer, der adskiller dig fra konkurrenterne.

  • Uanset hvad du vælger at notere på dit CV, så husk at være velformuleret og konkret. Sørg for at de egenskaber du har lært gennem enten studiejob eller frivilligt arbejder kommer til udtryk. Du har højst sandsynligt erhvervet dig flere kvalifikationer, end hvad du måske har regnet med.
  • Sørg også for at have et lækkert layout, samt en nem og overskuelig opsætning,

Til sidst er det vigtigt at nævne, at det du laver ved siden af dit studie er noget, som fanger din interesse. Vi håber, at denne artikel har givet lidt inspiration til netop dette.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *