Find gratis lydbøger online

I løbet af de seneste fem år er der kommet en stigning i udviklingen af lydbøger og e-bøger. De gammeldags hardbacks som man kender fra sine forældres og bedsteforældres boghylder bliver langsomt udfaset af de teknologiske løsninger, som især de unge og det rejsende folk bruger meget.

Lydbøger kan købes enkeltvis eller man kan købe et abonnement hos en af de store udbydere. Ved at købe et abonnement, kan man høre alle de lydbøger man har lyst til og samtidig kunne ligge en på hylden for at begynde på en ny.

Hvis man rejser meget i forbindelse med sit arbejde eller studie og derfor har lang transporttid, kan det være en fordel at høre lydbøger på turen. Det smarte ved lydbøger er, at man kan høre disse fra sin smartphone eller tablet. På denne måde har man altid sine bøger med sig uden at de fylder i tasken.

Gratis lydbøger til ordblinde hitter i Danmark

Skolevæsenet har taget den teknologiske udvikling til sig, hvorfor man nu kan søge om at få en såkaldt IT-rygsæk til sine børn som har læsevanskeligheder. Dog er det ikke kun i skoletiden, at man kan nyde godt af disse tiltag, da man som voksen også kan få gratis lydbøger. Er man ordblind eller har synsnedsættelse og derfor ikke kan læse trykte bøger, kan man på sit lokale bibliotek søge om at få gratis lydbøger.

Der er noget rart og roligt over dét at kunne sætte sig og høre en god bog. Fantasien får frit spil og man kan leve sig ind i både gyserromaner, kriminalserier og fantasy verdenen. Nu til dags bliver bøger ikke kun trykt, nye bøger bliver også udgivet som lyd- og e-bøger således at alle kan være med og få en oplevelse ved at høre historierne fortalt.

Der er mange fordele ved at vælge lydbøger

Den største fordel ved at vælge lydbøger fremfor almindelige trykte bøger, er naturligvis at den elektroniske variant hverken fylder eller vejer noget. Den downloades på ens tablet, computer eller smartphone, på den måde kan man altid have den med sig hvor man går og står.

Derudover kan man lytte til sine lydbøger mens man laver noget andet. Dette kunne f.eks. være at man lyttede til en krimi mens man laver mad, sætter en børnebog på mens man leger med sine børn eller lytter til andre lydbøger når man kører bil.

Lydbøger kan være dyre, hvis man køber dem enkeltvis. Derfor kan man med fordel købe et abonnement hos en af de mange forhandlere af lydbøger. Ved at have et abonnement, kan man med fordel rydde hele hylden med de gamle bøger i stuen eller soveværelset, så man kan fylde det op med andre vigtigt ting, nips eller andet pynt.

Der findes mange andre fordele ved at købe lydbøger – man forstyrrer ikke andre når man læser, da dette kan foregå med høretelefoner i ørerne. På denne måde sidder man ikke og optager plads i toget, da man skal have albuerum til at kunne holde bogen og vende siderne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *