Husker du stadig at være aktiv i en stillesiddende hverdag?

Når man arbejder på kontor, hvad enten det er inden for IT, business, administration eller andet i den dur, bruger man mange timer på sin kontorstol med at kigge ind i en computerskærm. Derfor er det meget vigtigt at få brugt sin krop og få noget frisk luft uden for arbejdstiden. For din sundhed og dit velvære er det nemlig meget vigtigt at få andre input.

Sidder du stille 8 timer i streg?

Du kan nok nikke genkendende til, at du i løbet af en arbejdsuge har siddet alt for meget ned. Inden for mange brancher og i mange virksomheder bruger man utallige timer hver dag med at sidde i sin kontorstol foran en computerskærm uden at røre sig noget særligt.

Os mennesker er i gennemsnit bliver mere og mere inaktive og stillesiddende gennem de seneste århundreder og årtier. Her er arbejdspladserne og jobsene en stor del i den manglende aktivitet, da arbejdsmarkedet har ændret sig til mere computerbaseret interaktion og service.

Mange har dårlig samvittighed over at have siddet så meget ned i løbet af arbejdsdagen. Hvis man tænker over, er det virkelig også mange timer at sidde ned i streg og stirre ind i en skærm. Det er altså ekstremt vigtigt at få lavet noget aktivt efter arbejde.

Lidt aktivitet er bedre end intet

Hvis du har et ønske om at forbedre din sundhed og dit velvære, kan du begynde at lægge nogle små justeringer ind i din arbejdsdag. Lidt afveksling og bevægelse er bedre end ingenting, og det er slet ikke så svært at lave nogle små ændringer i din arbejdsdag.

En god ide kunne være at anskaffe dig et hæve-sænkebord, så du både kan sidde og stå op i løbet af dagen. Når du står op, kan det være en god ide at lave nogle venepumpeøvelser ved at gå op på tæer og lave forskellige vægtfordelinger på foden.

Når du sidder ned, er der mange, der benytter en balancebold til at sidde på. Du kan både sidde på den med fødderne i jorden og sidde og hoppe lidt, men du kan også løfte dine ben og virkelig udfordre din balance. Det giver nemlig godt til dine mindre muskler i mave- og rygregionen.

Frisk luft og motion giver utroligt meget

Når du har fået indlagt lidt mere bevægelse og balancetræning i din arbejdsdag, er det også vigtigt at gøre noget ud af at få luft og motion efter eller inden arbejde. Når man har siddet inde en hel dag, kan det være ekstremt rart at komme ud i naturen og få frisk luft helt ned i lungerne.

En løbetur efter arbejde er en god ide, da du på forholdsvist kort tid kan få rørt dig en masse og få god blodgennemstrømning gennem hele din krop. Ellers er det også en god ide at cykle til og fra arbejde, lige meget hvor langt du har. Det er både en miljøbevidst transportform og giver dig en masse motion hver dag.

Weekenderne kunne du passende dedikere til at komme ud i naturen og få nyt overskud til en ny arbejdsuge. Det er meget givende og populært at tage på vandreture i smukke natur- eller skovområde, hvor du både får træning, kan høre fuglekvidder og kommer i kontakt med den skønne natur.

Når du skal købe dit udstyr til vandreturene og de udendørsaktiviteter, kan du finde alt, hvad du behøver på Naturligvis.com.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *