Kan man stole på sammenligningssider på nettet?

Der findes rigtig mange forskellige sammenligningssider, indenfor forskellige brancher, og i denne artikel har vi derfor valgt at fokusere på én bestemt niche, nemlig lån.

Indenfor lån findes der et hav af sammenligninsider, men kan du overhovedet stole på dem, og viser de dig de reelt billigste og bedste lån?

Det korte svar er…

Det korte svar er nej, det kan du ikke. Sammenligningssider får en kommission, hvor gang du køber et produkt eller taget et lån via deres side. Sammenligninsiden har således et incitament til at promovere de lån der giver dem den bedste kommission selvom det nødvendigvis ikke er det bedste valg af f.eks. lån.

Man ser det tydeligt indenfor forbrugslån, hvor mange sammenligninsider ikke gør noget sønderligt for at give dit et reelt billede af, hvilke lån der er de billigste, og hvor du helst ikke skal optage lån. I stedet promoveres nogle lån i toppen, selvom, hvis man regner efter, de langt fra er det bedste valg.

Nogle sammenligningssider er dog ret uvildige, hvilket vil sige, at de giver dig en klar og sorteret list over priserne, så du tydeligt kan se hvad der reelt set er det billigste uden at påvirke dig i nogen bestemt retning. De forholder sig altså upartisk til sammenligningen, og giver dig et reelt billede af prissituationen.

F.eks. på Forbrugerfinans.dk/forbrugslaan.php kan du finde en oversigt, som rent faktisk giver dig et reelt billede af, hvor du finder det billigste forbrugslån. Siden lader sig ikke farve af kommisionspriser men er 100% uvildig. Det samme gælder for andre sider, men der er desværre langt mellem dem.

Hvordan ved jeg at jeg får en reel og ikke partisk sammenligning?

Det er svært at sige uden at tjekke priserne igennem og regne de priser på de faktiske lån ud for på den på at kunne tjekke om sammenligninsiden viser dig de reelt billigste muligheder.

En anden måde at se på om en sammenligningside giver dig den fulde sandhed er om de ligesom låneudbyderen skriver ting med småt. Hvis en sammenligningside skriver ting med små, så er det fordi der er noget der skal skjules, og så ved du, at de ikke er til for at hjælpe dig som forbruger.

Hvordan undgår du at støtte dårlige sammenligninsider?

Hvis du ikke ønsker at støtte sammenligninsider der ikke giver dig en reel sammenligning, skal du blot undgå at klikke på de links de har på siden eller blot lade være med at bruge dem i det hele taget.

Hvis du har brugt en sammenligningsside og følt at du ikke er blevet vejledt ordentligt og måske alligevel har klikket videre via deres side, så kan du undgå at give dem en eventuel kommission ved at købe produktet eller tage det lån du har udset dig via inkognito i din browser. Du kan også blot slette dine cookies inden du handler, så er du sikker på at ingen får kommission for det køb du foretager dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *