Kan succes trænes frem?

Der er altid en diskussion kørende i samfundsdebatten og virksomhedsmiljøer, om du kan træne ansatte og virksomheder til at blive vindere, eller om det er noget, som man enten har eller ikke har. Men alt tyder på at med den rette projektledelse, så er det muligt at træne sine ansatte til succes.

Hvad er folks kernekompetencer?

For at være en god projektleder skal du finde ud af, hvad folk er gode til. På den måde kan du dyrke deres gode sider, og enten gøre deres dårlige sider bedre eller supplere med andre gode. Det er den måde, som du ville gøre det på, hvis du havde et fodboldhold.

Alle kan ikke have den samme funktion eller være gode til det samme, og derfor skal du finde ud af, hvad dine forskellige ansatte er gode til.

Styr dine projekter

Noget af det sværeste hvis du vil have succes er, at du skal styre alle projekter. Det er her, at projektledelse kommer ind i billedet. For hvis der skal være styr på dit projekt, og hvis alle skal nå deres mål, så kommer I ikke udenom projektledelse.

På overfladen virker projektledelse simpelt, fordi det handler om, at I skal sætte nogle klare mål, hvor alle ansatte ved, hvad de skal op. Alle skal arbejde sammen for at nå det fælles mål. På mange måder er det også så simpelt, men når I skal gøre det i virkeligheden, kan det alligevel blive kompliceret, fordi tingene ikke altid går, som I regner med.

Det er grunden til, at vi anbefaler, at I læser bøger og tager kurser om projektledelse. Vi kan især anbefale dette her.

Alle kan få succes

Med den rette ledelse og med de rette personer på ens projekter, så kan alle projekter blive succesfulde. Det betyder ikke, at du bare kan tage hvilken som helst ansat og sætte personen ind i en tilfældig stilling.

Du bliver nødt til at vælge de personer, som passer til den profil, som du leder efter. Når vi siger, at alle kan få succes, skyldes det, at bare fordi ikke passer ind i dit projekt, kan de sagtens passe ind andre steder.

Første skridt i succesfuld projektledelse bliver da også, at du finder de personer, som kan drive projektet frem til succes. For selvom alle projekter skal have en klar leder, så kan en leder ikke gøre alle ting selv. Det er grunden til, at nogle projekter bliver succesfulde, mens andre fejler. Det samme med virksomheder, hvor en forkert strategi kan være gift for virksomheden, og derfor har det aldrig været vigtigere med projektledelse.

Hvis du tænker over disse ting, så skaber du helt sikkert en succesfuld virksomhed eller endnu et succesfuldt projekt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *