Sådan sælger du dine digitale produkter

Et af tidens store buzzwords er ’skalerbarhed’. Med udtrykket forstås, at du har mulighed for at øge din omsætning og indtjening uden at dine omkostninger følger med.

En konsulentforretning er således ikke skalerbar, for her følger dine omkostninger med, når din omsætning stiger, da du er nødt til at ansætte flere konsulenter. Det modsatte er tilfældet, når vi taler om digitale produkter.

Her har du i første omgang en omkostning til at skabe produktet – men herefter kan du sælge det igen og igen uden at dine oprindelige omkostninger bliver større. Så længe du bruger færre penge i marketing end dit produkt koster, har du en bedre og bedre forretning. Det kigger vi lidt mere på her.

E-bøger – Saxo og egen publicering

Det mest hyppigt sete eksempel på et digitalt produkt er e-bøger. En e-bog – som regel i form af en PDF-fil – er i sandhed skalerbart.

Dine omkostninger ved at et automatisk system udsender din PDF-fil til en køber kan ligge på et meget lille sted. Der er mange eksempler på e-bøger også på dansk – fra advokaten, der sælger en guide til opsigelse af medarbejdere til marketing-manden, der sælger en guide til annoncering på sociale medier.

Du har 2 gode muligheder, når først du har skabt din e-bog og ønsker at sælge den.

Egen platform

Den ene er at bruge en platform, du har ejerskab over. Det kan være et hjemmeudviklet system eller et CMS som WordPress med Easy Digital Downloads lagt oveni. Fordelen er at du ejer selv din side, du har fuld kontrol over pris og produkt og du kan tilrette det præcis som du ønsker. Men det er en blessing in disguise, hvis ikke du er ferm til at arbejde med internettet i forvejen. Har du aldrig før lavet en hjemmeside, er dette et tungt stykke arbejde at starte med.

Saxo og andre platforme

En anden god løsning – og nemmere for de fleste – er at bruge en platform som Saxo Selfpublish og så lægge din e-bog ud på Danmarks største bogplatform.

Her får du en fordel med et færdigt system og en masse kunder på platformen. Men du skal stadig være dygtig og selv skabe trafik og køb, før Saxo sendr kunder ind på din bog. Tænk på det som en snebold. Du skal selv rulle de første par meter, før bolden begynder at rulle af sig selv.

Markedsføring af din e-bog

Hvis du har skrevet en skønlitterær bog, bliver markedsføringen svær. En person skal læse den, synes den er god og anbefale den videre. Du kan selv markedsføre i dit eget netværk, men det er svært at komme længere ud.

Målgruppen er enorm og svær at definere – men de er derude.

Har du derimod skrevet en fagbog, har du nogle helt andre muligheder for at markedsfør bogen.

I ovenstående eksempel er der skrevet en bog om at opsige ens medarbejdere. Denne bog må tænkes at være relevant for personer, der søger efter ’opsigelse af medarbejder’, ’bortvisning af medarbejder’ og andre søgetermer i Googles og Bings søgemaskiner. Ved hjælp af Google AdWords og Bing Ads-annoncer det muligt at blive profileret ved sådanne søgninger. Med tiden bliver det måske endda muligt at opnå organisk distribution, hvis Google synes ens søgeresultat er det mest relevante for en given søgning.

I deet andet eksempel er der tale om en bog om Facebook annoncering. Her er der naturligvis oplagt faktisk at annoncere på verdens største sociale medie for at sælge bogen.

At sælge bogen kan også lade sig gøre gennem fagnetværk, fora og fagmagasiner – regn dog med en større engangsafskrivning her end den, du skulle lægge, hvis du køber dine salg klik for klik med Google AdWords eller Facebook.

Vi køber flere e-bøger

For dig der overvejer at lave digitale produkter, er der gode nyheder: Salget af e-bøger er nemlig stigende, særligt i USA.

Muligheden for at læse på Kindle og et generelt modnende markd betyder, at flere personer i dag vil være interesseret i at læse dine tanker og guides uden nødvendigvis at have dem på papirform.

Det betyder, projekter der før måske ikke var rentable i dag faktisk kan betale sig.

Udover e-bøger er de oplagte muligheder blandt digitale produkter:

  • Videokurser
  • Software
  • Software as a Service, eventuelt – abonnementsbaseret salg

Du kan vælge den type indhold, der vil give køberne af dit produkt den største værdi – være det sig skrift, lyd eller billede.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *