Hvad er privatleasing?

Det helt korte og enkelt svar på hvad privatleasing er; Privatleasing er leje af en bil i en længere periode – en privatleasing har typisk en varighed på 1-4 år. Det vil sige det er leasingselskabet der har ejendomsretten over bilen og leasingtager får brugsretten. Privatleasing er utrolig populært, og antallet af biler der er registreret, med privatleasing har været stigende hver eneste år de seneste fem år ifølge tal fra Danmark Statistik(DST). På trods af dette er der stadig mange dansker der er i tvivl om hvad privatleasing enlig er, og hvilke fordele og ulemper der er i forbindelse med privatleasing. Når man privatlease en bil skal du betale en ekstraordinær ydelse, der stort set er det samme som en engangsydelse, derudover skal du betale månedlige leasingydelser i leasingkontraktens løbetid. Der findes hovedsageligt to forskellige former for privatleasing, hvilke er operationel leasing og finansiel leasing. Hvilke leasingform der er bedst er svært, at sige da det kommer an på den enkelte persons behov og ønsker. Du kan søge efter biler på privatleasing ved at klikke her.

 

Operationel leasing – Total budgetsikkerhed

Operationel leasing er, hvor leasingtager slipper for alle de bekymringer der må være ved, at have en bil til rådighed. Med operationel leasing er der leasingselskabet der står for alle udgifter der må være til en bil i form af reparationer, service, dækskifte osv. Med operationel leasing for leasingtager dermed 100% budgetsikkerhed, og leasingtager ved nøjagtigt hvad det koster, hver eneste måned at have en bil til rådighed, og der kommer ingen uforudsete udgifter til en bil. Når leasingperioden er slut, skal leasingtager blot aflevere bilen tilbage til leasingselskabet, og herefter kan leasingtager frit vælge om han vil lease en anden bil eller noget helt andet.

 

Finansiel leasing – Alternativ til traditionel finansiering

Finansiel leasing er meget lignende et traditionelt banklån, men under hele leasingperiode har leasingselskabet ejendomsretten over bilen og leasingtager har brugsretten over bilen. Selv om det er leasingselskabet der har ejendomsretten over køretøjet, så er det leasingtager der skal betale eventuelle reparationer, service, dækskifte osv.  Når en leasingperiode er slut skal du også kunne henvise en tredje part til bilen. Med finansiel leasing får du mindre budgetsikkerhed, samt en større risiko end du gør med operationel leasing, men finansiel leasing er også typisk en del billigere end operationel leasing.

 

Fordele og ulemper ved leasing

Leasing har som så meget andet også fordele og ulemper, vi har lavet en punktliste, hvor du nemt kan se, hvilke fordele og ulemper der er i forbindelse med privatleasing. Nogle af fordelene og ulemperne er bestemt af om der er snakke om operationel leasing eller finansiel leasing.

 

Fordele ved leasing

Ulemper ved leasing

Fordelagtige leasingaftaler

Nem udskiftning af bil så du altid har den       nyeste – Operationel leasing

Total budgetsikkerhed – Operationel                 leasing

Ingen udgifter til eventuelle                                 reparationer, service, dækskifte osv. –               Operationel leasing

Ingen lån i banken til en bil

Normalt lavere engangsydelse med                   leasing end traditionel banklån

Hæfter for restværdien – Finansiel                     leasing

Leasingkontrakt der er længere end 4 år, er typisk dyre end at købe bilen selv

Du skal kende dit kørselsbehov, da overkørte kilometer kan være dyre

Du ejer ikke bilen selv, men lejer den af et       leasingselskab.

 

 

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *