Vær aktiv og opsøgende i din fritid

Med et stressende arbejde og en masse forpligtelser i din hverdag, kan det være oplagt at koble fuldstændig af i kroppen såvel som sind, når du endelig har lidt fritid til dig selv. Det skal der selvfølgelig også være plads til, men faktisk viser undersøgelser, at du ved at holde det fysiske aktivitetsniveau lidt oppe, stresser endnu mere af end, hvis du sidder foran tv’et og andre skærme med lidt godt til ganen.

Den gyldne middelvej

Som med alt andet handler det om at finde den gyldne middelvej. Selvfølgelig skal du ikke bruge hele din ferie og fritid til at rende op og ned af diverse gader eller på en eller anden boldbane. En hårfin balance mellem at bevæge sig og slappe af er klart at foretrække.

En god tommelfingerregel er, at du skal være aktiv halvdelen af dagene, og så bruge den anden halvdel med en god bog eller i andre afslappende elementer. Desuden er det også en god idé at være afbalanceret i dit valg af aktivitet. Hvis du normalt ikke er den mest fysiske, vil din krop hurtigt lide overlast, hvis du hver anden dag løber en lang tur. I stedet skal du fokusere på, at du ene dag for eksempel aktiverer benene, hvorfor du den anden dag har mere fokus på overkroppen.

 

Tag på aktiv ferie

Nogle gange har man bare brug for en forandring i landskab. Det har intet at gøre med, man er utilfreds med, der hvor man normalt hører til. Måske er det bare fordi, området repræsenterer andre elementer i din hverdag end ferie og fritid.

Hvis det er sommer, behøver du jo ikke tage længere væk end lidt ud på landet. Der er en masse udbydere af forskellige sommerhuse med en dejlig natur og gode muligheder for at være aktiv. Tag for eksempel Rørvig i Nordsjælland. Her er der mulighed for at løbe og cykle i fantastisk og forskelligartet natur. Samtidig har Rørvig havn en bådklub, hvor du kan låne kajakker og tage ud og nyde en dejlig dag på vandet. Hvis du er mere fokuseret i at opbygge muskelmasse, er der også mulighed for at tage i et fitnesscenter.

Hvis det er vinter, og du, ligesom mange andre, ikke er den største fan af at svede indenfor, kan du jo overveje at tage på en aktiv rejse udenfor landets grænser. Her er Club La Santa et rigtig godt bud. Det bliver aldrig rigtig koldt, det koster ikke alverden at komme derhen, og der er nærmest uendelige muligheder for at være aktiv. Club La Santa henvender sig til alle. Om du har en børnefamilie, er single, er senior, er til elitesport eller om du vil afsted i en vennegruppe, tilbyder de dig aktiviteter kompatible med din og jeres situation.

 

Det lyder paradoksalt, men du vil simpelthen komme hjem til din hverdag og dit arbejde med fornyet humør og energi efter en ferie og sportens tegn.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *