Kom godt fra start med den sunde livsstil

Vi har alle prøvet, at lægge vores vaner om på et eller andet tidspunkt. Måske vil man gerne smide et par kilo, eller også har man en drøm om at løbe en halvmaraton. Det kan være, at man ryger og kan mærke den dårlige indvirkning, det har på ens krop.

Grundene er mange, men fælles for dem er at det kræver en indsats, for at kunne blive en succes. Vi har her samlet en række gode råd til, hvordan du kommer bedst i gang med en ny og sund livsstil.

Få styr på dine kostvaner

Mange tænker på motion, når det kommer til et sundt liv, men faktum er at din kost er vigtigere end noget andet. Hvis man spiser en sund og varieret kost, så kan man slippe afsted med rigtigt meget, og stadig betegne sig som sund.

Hvis du er en af dem, der er lidt for glad for junkfood og søde sager, så kan du gøre meget for dig selv, med en madplan. Når du ved, hvad der står på menuen, så fristes du ikke så let. Desuden bør du få dine indkøb overstået på en gang, så du ikke skal fristes af usunde ting hver eneste dag.

Begynd at dyrke motion

Mad er den vigtigste faktor, men naturligvis er det også vigtigt med motion, for det holder din krop sund og rask. Desuden er det med til at øge din forbrænding og holde dig slank. Det behøver ikke være sport på eliteplan, hvor man slider afsted flere timer om dagen, men hvis du har pulsen oppe bare en halv time hver dag, så vil du kunne mærke en betydelig forskel.

Lad f.eks. bilen stå og tag cyklen på arbejde, eller gå til fods ned til købmanden. Det er små ting, men de kan være med til at gøre forskellen, især hvis man sørger for, at pulsen lige kommer lidt højere op hver gang.

Læg smøgerne på hylden

Er du en af de mange tusinde danskere, der nyder at tage en cigaret? Så er du bestemt ikke alene, men der er jo ikke meget i verden, der er usundere. Det går ud over dit helbred på så mange måder, at det er svært at vide hvor man skal starte. Hvis det på nogen måde er muligt for dig at stoppe, så gør det.

Der findes masser af måder at stoppe på. Man kan få rådgivning, benytte nikotinplastre og tyggegummi.

Det handler om motivation

I sidste ende handler alt om motivation. Hvis du ikke er motiveret, så er det en tabt kamp, som kun vil give dig nederlag og dårlig samvittighed. Men hvis du virkelig brænder for det og vil gøre en forskel i dit eget liv, så kom endelig i gang, og mærk hvordan du bliver sundere for hver dag der går.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *