Plads til læsning i den digitale tidsalder

Der er ingen tvivl om, at vi lever i en tid, hvor mere og mere bliver digitaliseret. Snart kan man ordne alt fra sin mobiltelefon, så længe man har en internetforbindelse, hvilket man naturligvis har. Der er meget der tyder på, at det digitale samfund, snart har gjort op med alt det gamle, som vi kender det.

Hvad enten det er betalingskort, bankkonti, informationssøgning og underholdning, så finders der et digitalt alternativ, som på alle måder er mere praktisk end det var tidligere.

Hav alle dine bøger med dig

En af de ting, som de fleste efterhånden har lært at forholde sig til, er digitaliseringen af bøger. Man har i mange år kunne downloade hele bøger, som e-bog for derefter at læse den på en tablet eller e-bogslæser. Det har gjort det muligt at medbringe hele sin samling af bøger, så man altid kan komme til at læse det man ønsker. Det har især gjort det praktisk, når det kommer til rejser og den slags, hvor man har begrænset plads i kufferten.

Lyt til dine yndlingsbøger

Lydbøger er noget vi også har kendt i mange år, men i de senere år har de for alvor fået en renæssance. Både gennem biblioteket og forskellige abonnementsordninger, kan man få alle de lydbøger, som man kunne ønske. Det har gjort det uhyre nemt at lytte til en god bog på farten, hvor man eller ville have lyttet til musik. Desuden har det vist sig at være en kæmpe succes hos de, der har svært ved at læse. Ordblinde og svagtseende, der måske ellers ville undgå bøger, får nu mulighed for at nyde litterære værker på lige fod med alle andre.

Går der noget tabt med det digitale?

Fagre ny verden, med alle de digitale tiltag, der gør hverdagen nemmere for os. Men er det alt sammen fryd og gammen? Måske, måske ikke. Det har sine omkostninger, for i takt med at salget af e-bøger er stigende, bliver der trykt færre rigtige bøger på papir. Det betyder naturligvis, at nogle trykkerier lider under den nye ordning.

Men værre endnu så oplever vi, at bibliotekerne i stigende grad mister deres relevans, da man kan ordne det hele hjemme fra sin computer eller sågar mobiltelefon. Hvorfor skulle man bevæge sig ned på biblioteket, når man kan låne bøger fra sin sofa.

Folk der elsker bøger, som de plejede at være vil også fortælle, at det bare ikke er det samme med en tablet. Der er noget specielt ved at sidde med en ægte bog, der bare ikke kan erstattes, uanset hvor praktisk det så end er.

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *