Sådan håndteres konflikter

Konflikter er alle steder, så det er mærkeligt, at vi ikke bruger mere tid på at snakke om det. For det er alt fra i dit forhold til relationen med dine medarbejdere. Alle burde lære konflikthåndtering og det er især værdifuldt for alle virksomheder, som gerne vil nå skridtet videre end deres konkurrenter.

Hvad er en konflikt?

For at forstå om du er en del af en konflikt, så er det vigtigt at forstå, hvad en konflikt er. Når du står i en situation, som føles på den måde, er du næppe i tvivl om det. Men det kan være svært at sætte ord på eller forstå, hvordan I er endt der, og hvordan I kommer videre.

Der er en grund til, at vi har valgt at skrive det så åbent, for en konflikt kan som sagt være mellem alle. Det kræver sådan set bare, at der er to parter, og så kan der opstå en konflikt. Det er vigtigt at påpege, at der er en grund til, at vi skriver parter og ikke individer.

For to virksomheder kan også være i konflikt med hinanden, hvor de ansatte i de to firmaer, kan være i intern konflikt. Det er grunden til, at det er så vigtigt at forstå, hvordan en konflikt håndteres.

 

Sådan kan du lære det

Det er nærmest umuligt at lære sig selv konflikthåndtering, fordi det er svært for os at sætte os ind i, hvad det er, der skaber konflikten. Hvis du ikke kan sætte dig ned og analysere en situation, og du blot mener, at alle andre er idioter, så bliver det nærmest umuligt at komme videre med konflikten.

Det er grunden til, at det er vigtigt, at du søger professionel hjælp til din konflikthåndtering. Du kan læse meget mere om det lige her.

 

Det handler om redskaber

Når du deltager på et kursus om konflikthåndtering, så får du en masse redskaber, som du kan bruge i konfliktsituationer. Det handler ikke om, at du får en viden, som du kan bruge mod andre. For meget af det handler om, hvordan du helt kan undgå at stå i den slags situationer.

Hvis du er leder for en virksomhed, er det en god idé at lære disse redskaber, for det handler også meget om, hvordan du skal lytte til andre. Når du har ansatte, er det guld værd at lytte til dem, så du kan lære noget om dem og dig selv. Det gavner virksomheden, da du får det optimale ud af dine ansatte.

Herunder lærer du, hvordan du kommunikerer dine budskaber mest effektivt ud. For meget konflikt skyldes, at vi formulerer os dårligt og dermed bliver vi misforstået af omverden.

Det er her vigtigt at påpege, at det er alle, som kan nyde gavn af konflikthåndtering. Hvis du flere gange har oplevet denne type situationer, så kan du ikke kun give skylden videre på alle andre, så har det helt sikkert også noget med dig at gøre.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *