Sådan køber du en bolig i København

Er du på jagt efter din drømmebolig i eller omkring København? Hvis du er førstegangskøber kan det være en kompliceret proces, og det kan være svært at begynde boligjagten, hvis ikke man ved, hvordan man skal bære sig ad, og hvor man skal starte. Heldigvis findes der mange forskellige fagfolk der kan hjælpe dig i din boligjagt, men familie og venner der har stået i situationen før, kan også være til stor hjælp. Vi fortæller dig, hvordan du skal bære dig ad, og hvad du skal være særligt opmærksom på, når du indleder boligjagten.

 

Find drømmeboligen

Når din boligjagt begynder, bør du som det første kontakte din bank, så du kender dine økonomiske rammer for dit kommende boligkøb. Når du ved, hvordan din økonomiske situation ser ud, kan du begynde boligjagten, og du ved nu, hvilke boliger du har råd til at købe – se kun på boliger du har råd til, så du ikke forelsker dig i en bolig, som du ikke har mulighed for at købe.

Når du har været i kontakt med din bank, kan du med fordel starte med at lave en prioriteringsliste, hvor du skriver ned, hvilke forventninger du har til dit kommende hjem. Hvad er vigtigt for dig: Beliggenhed, størrelse på huset, skal det være indflytningsklart eller noget fjerde? På denne måde bliver din søgning efter din drømmehjem meget lettere, fordi nu ved du, hvad du skal lede efter. Der findes et hav af forskellige boligportaler, hvor du kan se og opleve de mange boliger, der står til rådighed. Når du efter boligsøgningen har fundet dit kommende hjem, skal du underskrive en købsaftale, hvor det er meget vigtigt at der et advokatforbehold i denne, inden du sætter din underskrift. På denne måde kan en advokat ændre eller annullere købet, hvis der er behov for det.

 

Kontakt en boligadvokat

Hvis du vil være sikker på at lave en god investering, hvor du med sikkerhed ved, hvad du investerer dine penge i, kan du kontakte en boligadvokat i København, der kan hjælpe og vejlede dig til et sikkert boligkøb – så undgår du dyre og ubehagelige overraskelser. Boligadvokaten varetager udelukkende dine interesser, og ikke sælgers, som ejendomsmægleren ofte vil gøre. Hvis boligadvokaten accepterer købsaftalen og giver dig grønt lys til at købe boligen, deponeres nu udbetalingen og købers bank stiller bankgaranti for restkøbesummen. Efterfølgende, når alle forbehold og betingelser for handlen er opfyldt, opretter din boligadvokat skødet, hvor der herefter foretages tinglysning af skødet. Din bank tinglyser og hjemtager dit lån, og sælgers bank vil så indfri lånet. Til sidst frigives udbetalingen til sælger, og du har nu købt dit drømmehus. Du kan læse meget mere om, hvordan en boligadvokat i København kan hjælpe dig her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *